Chocolade & Thee

Chocolade & Thee vormen van oudsher een natuurlijke combinatie, maar zijn gelijktijdig ook twee verschillende disciplines.
Op het gebied van thee werkt Arthur Tuytel daarom nauw samen met de bekende Papendrechtse theeproever Karel Thieme
die een uniek theeconcept voor de Salon de Thé ontwikkelde. 
Theeliefhebbers kunnen in de Salon de Thé genieten van een verzorgd Thé Complèt, een Zoete Verleiding of Afternoon Tea,
met keuze uit 19 Aziatische losse thee specialiteiten. Voor thuisgebruik kan men ook thee en zetgerei kopen. 
Iedere donderdagmiddag, vrijdagmiddag en op zaterdagen deelt Karel zijn kennis om gasten/bezoekers middels een
Theeruikerij & -Proeverij op een bijzondere manier kennis te laten maken met
‘De fascinerende, geurige wereld van thee’. 

Theeproever

Karel begon zijn loopbaan in de thee in 1976 bij een thee-importeur/-exporteur in Rotterdam. Dagelijks werden honderden
verschillende theemonsters beoordeeld op blad, kleur, geur en smaak/karakter.
Het onderscheiden van geur- en smaak-nuances, het proeven en melangeren van thee is een vak, vergelijkbaar met wijn
dat men in de praktijk leert. Karel ontdekte dat thee minstens net zo boeiend kan zijn als wijn, mits… de thee bereidt wordt
met Zuiver Water. 

Zuiver Water-ambassadeur

99% Procent van een kopje thee bestaat uit water. Bereiding met zacht Zuiver Water is dan ook cruciaal voor het verkrijgen
van een heerlijke, geurige en smaakvolle thee. Karel is een fervent pionier en voorvechter van het gebruik van Zuiver Water.
Sinds 1981 propageert Karel de bereiding van thee met zacht zuiver Spa Reine (blauw) of leidingwater gezuiverd door
omgekeerde osmose-apparatuur.

De theecultuur bloeit op!

Eind vorige eeuw begon de theecultuur met zijn indrukwekkende, nog immer voortdurende, opmars.
In 1993 startte Karel Thieme met een ambachtelijke theepakkerij, die exclusieve theeconcepten ontwikkelde voor hotels,
restaurants en tearooms.  Als eerste ontwikkelde hij een theeconcept voor het prestigieuze Amstel Hotel; dat werd, vanaf het begin
een klassiek top-down verhaal. ‘The Revival of Teaculture’ was begonnen én vond/vindt op grote schaal navolging.

Arthur Tuytel - Chocolaterie / Salon de Thé / Glacerie

Alle kennis en ervaring die Karel in de loop van 40 jaar heeft verzameld komen tot uitdrukking in het unieke Arthur Tuytel
Chocolaterie & Salon de Thé-concept. Kom zelf proeven en ervaren hoe bijzonder chocolade en thee kunnen zijn!