MASTERCLASSES 2020

Truffels

Tijdens deze training zult u leren om een prachtige lijn overheerlijke strakke truffels te maken. Hierbij wordt het hele proces doorlopen van A tot Z. In totaal maken we 10 verschillende soorten truffels. Ook wordt er uitvoerig stil gestaan bij de rationaliteit van het produceren. En zal er de nodige aandacht worden geschonken aan presentatie en verpakking. Tijdens de training is er natuurlijk volop de gelegenheid om vragen te stellen. U zult tijdens deze training zelf de truffels maken onder begeleiding van Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier/Glacier. Natuurlijk neemt u al uw zelf gemaakte truffels mee naar huis. Ook krijgt u duidelijke recepturen en beschrijvingen mee naar huis.

Datum: Vrijdag 17 april 2020.

Plaats : Nieuwland – Parc 12 k te Alblasserdam.

Kosten: € 250,- ex btw p.p. (incl. lunch, recepten, werkwijzes, de gemaakte truffels en certificaat).  U kunt zich opgeven via contact@arthurtuytel.nl  waarna u een bevestiging zult ontvangen.

Chocoladetechnieken  &  Showstukken:

Tijdens deze  training  zullen ruim  15  verschillende chocoladetechnieken behandeld worden. Dit zal gedurende de eerste dag  van de training  plaatsvinden. Aan het einde van de eerste dag en de gehele tweede dag zult u onder begeleiding van Arthur Tuytel uw eigen chocoladeshowstuk vervaardigen. Natuurlijk zal hij u voorzien van de nodige tips en tricks. Er zal onder andere gesproken worden over: het ontwerp, de styling, de te gebruiken technieken, de uitvoering hiervan, het kleurgebruik, de constructie en het vervoer. Het showstuk kunt u aan het einde van de tweedaagse masterclass meenemen. Gedurende deze dagen is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het in praktijk brengen van de behandelde technieken. Na afloop van deze training wordt u in staat geacht zonder al te veel problemen zelf een schitterend chocoladeshowstuk te kunnen vervaardigen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat u zelf deze technieken kunt toepassen bij het vervaardigen en decoreren van desserts, taarten gebakjes en bonbons !

Datum twee dagen: Maandag 20 en Dinsdag 21 april 2020 (dit is een twee-daagse cursus)

Plaats: Nieuwland – Parc 12 k te Alblasserdam.

Kosten per persoon : € 455,- ex btw. (incl. 2 x lunch, resource guide en certificaat). U kunt zich opgeven via  contact@arthurtuytel.nl  waarna u een bevestiging zult ontvangen.

Glanzende Pralines

Tijdens deze training zult u leren om super glanzende vorm bonbons te maken. Hierbij doorlopen we het hele proces van A tot Z.  Het kleuren van de cacaoboter, de juiste cacaoboter, de manier van smelten, de juiste temperatuur, de manier van brushen, mouleren, vullen en sluiten. Ook zullen er diverse heerlijke vullingen worden gemaakt. Tijdens de training is er natuurlijk volop de gelegenheid om vragen te stellen.  U zult tijdens deze training zelf de bonbons maken onder begeleiding van Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier/Glacier. Natuurlijk neemt u al uw zelf gemaakte bonbons mee naar huis. Ook krijgt u duidelijke recepturen en beschrijvingen mee naar huis.

Datum: Donderdag 23 april 2020

Plaats : Nieuwland – Parc 12 k te Alblasserdam.

Kosten: € 250,- ex btw p.p. (incl. lunch, recepten, werkwijzes, de gemaakte bonbons en certificaat).  U kunt zich opgeven via contact@arthurtuytel.nl  waarna u een bevestiging zult ontvangen.

Patisserie 2.0 (Desserttaarten / chocoladetechnieken)

Tijdens deze training zult u 5 verschillende desserttaarten, 3 verschillende dessertgebakjes en 3 verschillende desserts in glas maken. De training zult u onder begeleiding van Arthur Tuytel doorlopen. Natuurlijk zal hij u voorzien van de nodige tips en tricks. Er zal onder andere gesproken worden over: het ontwerp, de styling, de te gebruiken technieken, de uitvoering hiervan en het kleurgebruik. Het spreekt voor zich dat u de producten die u heeft gemaakt mee naar huis mag nemen. Gedurende deze dagen is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het in praktijk brengen van de behandelde technieken.

Datum twee dagen: Vrijdag 24 en Zaterdag 25 april 2020 (Dit is een tweedaagse training)

Plaats: Nieuwland-Parc 12 K te Alblasserdam

Kosten per persoon: € 450,- ex btw p.p. (incl. 2 x lunch, resource guide en certificaat). U kunt zich opgeven via  contact@arthurtuytel.nl  waarna u een bevestiging zult ontvangen.

Dessertgebak en tartelettes

Tijdens deze tweedaagse training maakt u onder begeleiding van Arthur Tuytel 10 verschillende tartelettes en 10 verschillende dessertgebakjes, Natuurlijk van diverse soorten vullingen t/m afwerking/decoratie. Natuurlijk zal hij u voorzien van de nodige tips en tricks. Er zal onder andere gesproken worden over: het ontwerp, de styling, de te gebruiken technieken, de uitvoering hiervan en het kleurgebruik. Het spreekt voor zich dat u de producten die u heeft gemaakt mee naar huis mag nemen. Gedurende deze dagen is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het in praktijk brengen van de behandelde technieken.

Datum twee dagen: Woensdag 29 april en Donderdag 30 april 2020

Plaats: Nieuwland-Parc 12 K te Alblasserdam

Kosten per persoon: €450,- ex btw p.p (incl. 2 x lunch, resource guide, certificaat en receptenmap). U kunt zich opgeven via contact@arthurtuytel.nl waarna u een bevestiging zult ontvangen.